headshot-madelijne-kool
blog-lubach
Madelijne Kool

Madelijne Kool

Dom op de Dam & Dinsdag met Lubach

Het was warm, ik was met mijn hoofd bij wat ik die avond zou spelen in het Betty Asfalt Complex en opeens stond ik gister midden op de Dam met mijn auto. Had moeten afslaan, deed het te laat. De auto voor mij had het zelfde gedaan. We werden tegen gehouden door twee ‘handhavers’ op de fiets. Mijn voorganger deed zijn raampje open. “U mag hier niet staan” riep de handhaver. Dat de Dam geen parking is, wisten wij ook wel. “U moet achteruit!” Dat deed mijn voorganger, maar hij was mij vergeten. Knal.  Eikel! Maar de bestuurder bleek een aardige eikel en de schade viel mee: een kromme nummerplaat. De handhaver stond erbij, keek ernaar en zei: “als er nou nog iets is, kun je het algemene nummer bellen, maar dat is gedoe. Ik heet B. geef ik je gewoon mijn 06, dat is lekker snel.” Zo. Ja, ok, bedankt, we bellen. of niet. Altijd handig, een handhaver in je contacten. Het zal wel aan de hitte hebben gelegen…

Ik wurmde mijn auto tussen de bezwete toeristen de Dam af en reed naar het theater. In de line up ook Arjen Lubach, die zijn kwartier gebruikte om nieuw materiaal voor zijn show ‘LIVE’ uit te proberen. Ik mocht de avond openen met mijn kwartier en sluiten met het Nieuws-van-van-de-week-eindlied. Daartussen zat oa Lubach met verse, nog onafgebakken grappen. Hij moet ook ergens beginnen voordat ie klaar is voor zijn toer in december. Kan allemaal in de Open BAC. Rare dag, mooie eclectische avond: https://youtu.be/DqVRBIv-A5k 

Terugkijken van het hele eindlied kan ook: https://youtu.be/eLgf8dzUj2Q 

Share this post