headshot-madelijne-kool
blog-moeder-vind-levende-muis
Madelijne Kool

Madelijne Kool

Echt gebeurd: moeder vindt levende muis in haar kraag

Echt gebeurd: moeder vindt levende muis in haar kraag. Regelmatig hoor ik: ”wat ik mee maak, dat kan ZO in je show!” Soms kan dat. Vandaag had ik zelf zoiets. Ik loop vanmorgen door de Lidl en kom een moeder van school tegen. Ik kom graag bij de Lidl maar in mijn omgeving lijkt ie vrij not done. Ik krijg vaak het gevoel van “shit dat iemand mij hier ziet”. Ik vind het wel een toffe winkel.  Deze maand hebben ze bijvoorbeeld allemaal handige afslankapparaten voor een appel en een ei die ik echt nodig heb maar toch net niet koop, ze hebben goed fruit en snelle kassa’s.
Ik kom een moeder van school tegen die mij daar blijkbaar lieverniet wil tegen komen. De vrouw is beeldschoon maar excuseert zich dat ze “er niet uit ziet” want ze komt net van de sportschool.
Joh, ik heb ergere dingen gezien.
In elk geval tot het moment dat ze in de kraag van haar bontjas graait… en er met grote ogen een levende muis uitvist, aan zijn staart.
Winkelende dames staan aan de grond genageld als ze de muis richting het groenteschap zwiept. De muis rent het hoekje om langs de uien.
“Tja eeeeh… er is vast een muizenplaag bij de sportschool. Ze trekt haar kraag recht en vervolgt “maargoed, hoe is het met jouw dochter”?

Share this post