headshot-madelijne-kool

Locatie

Schiller Theater
Schiller Theater, Utrecht
Website
https://schillertheater.nl/

Meer Info

Meer Lezen

Datum

05 nov 2021
Verlopen!

Tijd

UITGESTELD
20:30 - 23:00

We Moeten Ergens Beginnen

We Moeten Ergens Beginnen is een actuele, muzikale voorstelling op het snijvlak van kleinkunst, light verse/spoken word, cabaret en een mooi verhaal met een thema waar het nu allemaal om draait: Waar begin je nu mee, na corona? Het moet anders! Maar hoe doe je dat als -en dat zijn we toch allemaal-  inconsequentialist??

Kool gaat aan de slag met een instapcursus circulaire economie, papieren selfies, een digitale detox en een flinke dosis zelfreflectie. Daarbij spaart ze zichzelf en de wereld om haar heen niet. We Moeten Ergens Beginnen is actueel en duurzaam met recyclebare grappen en een flinke vleug kleinkunst!

Kool is heel goed in beginnen. Afmaken, dat is een ander verhaal. Inconsequent hè. Maar vanaf nu gaat alles anders. Wat doe je, nu je meer tijd had dan ooit om na te denken waar het heen moet met jezelf en de wereld? Kool heeft wel duizend ideeën. Daar heeft ze haast mee: éénderde van haar leven zit erop, vier dochters fietsen zonder zijwieltjes, het lichaam haakt af en de hormonen gieren door het huis. Daar komt bij: de ene helft van de wereld staat in brand en de andere helft heeft corona.

Madelijne Kool won in 2019 de Persoonlijkheidsprijs en de Publieksprijs van het Utrechts Kleinkunst Festival. Ze maakte het album Kool komt Binnen en is een vaste schrijver van het actuele slotlied bij de Open BAC in Amsterdam. Het afgelopen jaar speelde ze de Online Mini Vakantie, deed ze aan telefonische comedy via Goodtimestories.nl. Ze ontwikkelde het platform Inspirationwalkers.nl en ‘Your Art Museum’. Kool heeft 4 dochters, groeide op in Zeeland en woont nu in het Gooi.

Teksten: Madelijne Kool
Muziek: o.a. Nicolaas Duin, Johan Hoogeboom & Vera Marijt Begeleiding piano: Nicolaas Duin
Regie: Maikel Steur
Techniek: Joep van Zoelen