headshot-madelijne-kool
blog-over-gooische-eindexamen
Madelijne Kool

Madelijne Kool

Over Gooise eindexamenpampering, rust, reinheid en ont-wifi-ën

Over Gooise eindexamenpampering, rust, reinheid en ont-wifi-ën

Ik begreep dat de Thaise massage salon in het Gooi vol ligt met gespannen examenkakkertjes. Ik ken moeders die elke dag sushi serveren. Ik sprak een moeder die wat ritalin heeft geritseld bij een vriendje voor haar zoon: “Hij MOET focussen!”

Vrijdag starten duizenden eindexamenkandidaten. Spannend! OOK voor alle (curling-) ouders: je wilt er toch alles aan doen dat je hardlerende/ hardleerse/ aardsluie/lieve/netflixverslaafde/deurenslaande/ooit zo schattige puber half juli naar voren wordt geroepen om het diploma in ontvangst te nemen, terwijl jij, met een dikke strot, terugblikt op de peuter die schijnbaar opeens een groot mensch is. Aan ons ouders zal het niet liggen.

Mijn kandidaat verwen ik met een tosti in het cafe. Daarna drop ik haar weer in de bieb om te leren. Of ik wel even vitaminetabletten wil kopen. Check. En een afspraak bij de fysio wil maken voor d’r muurvaste schouders. Tuurlijk. Of ik kaasstengels wil halen. Snap ik. Oordoppen heeft ze ook nodig. Die A1 is best dichtbij, ja. Haar zussen moeten door het huis sluipen. Beter. Haar vader mag niet te hard schreeuwen vanavond als er gescoord wordt door Ajax. Dat kan ik niet voorkomen. Ik steek de kaarsen aan en doe een poging tot rust reinheid en regelmaat: om 20 uur trek ik de wifi eruit. Lees een boek! Hopen dat het dan gezellig blijft.

Succes ouders met de laatste pamper acties! Succes eindexamen kandidaten! Wat er ook gebeurt: we love you sowieso.Share this post