headshot-madelijne-kool
9D186475-6EEB-407F-BA6D-F6F93C25ACE4_1_105_c
Madelijne Kool

Madelijne Kool

Over Braziliaanse liefde, internet en het geluksbankje

Op het geluksbankje zitten twee mannen. Om het bankje doet een jongen van een jaar of 15 knappe trucjes op zijn fiets. Omdat ik mezelf heb voorgenomen altijd degene aan te spreken die op het geluksbankje zit, stap ik op ze af. Awkward? Tuurlijk. Maar ook leuk en bijna thrillseeking in een tijd waarin geen bal te beleven is. Ik haal altijd een verhaal. Van een gesprekje met een onbekende schijn je bovendien gelukkiger te worden, dus waarom niet.

“Weten jullie dat dit het geluksbankje is? Sorry dat ik stoor trouwens,” vraag ik. Deze twee zien er wel heel verliefd uit… kom ik een beetje stoorzenderen. “Wisten we niet, maar we zijn wel altijd gelukkig hier” lacht de blonde. We raken in gesprek. Ze komen hier elke week. Michel ontmoette de Braziliaanse Vladimir via internet. Ze werden knetterverliefd. Twee jaar geleden besloot Vladimir naar NL te komen. Nu wonen ze samen in Hilversum. Met de zoon van Michel. Die vindt ‘t gezellig. Ik vertel ze over dit bankje -dat veel mensen hier wel iets van geluk ervaren als ik er naar vraag- en of ik hun verhaal mag delen. Dat mag.

Michel en Vladimir 2021

Wil je ook naar het Geluksbankje? Loop een rondje op de Zuiderheide tussen Laren en Hilversum, je komt het vanzelf tegen. Of boek een wandeling met inspirationwalkers.nl

Share this post