headshot-madelijne-kool
Madelijne Kool

Madelijne Kool

Over een officieel Geluksbankje, de krant en dat je er in moet geloven

Een doodgewoon bankje is officieel ‘Het Geluksbankje’ met een heus koperen plaatje geworden. Al jaren loop ik bijna dagelijks naar dat bankje op de Zuiderheide. Als er al iemand zit, dan MOET ik er van mezelf naast gaan zitten. Dan zeg ik: ”Mooi hè, weet u dat dit Het Geluksbankje is?” Nog nooit heeft iemand me een blauw oog verkocht, eigenlijk vindt idereen het wel leuk, even een gesprekje. Er volgt vaak een mooi en intens verhaal. Over een vriendschap die voorbij is. Over de liefde die hier wordt gevierd. Over een vader die hier werd uitgestrooid en deze winter vertelde een overspannen schaapherder me dat hij hier het licht zag. Mooi! Geluk lijkt gewoon gratis af te halen op dat bankje… voor wie het wil zien natuurlijk. Het is in elk geval voor heel veel mensen een bijzondere plek.

De burgemeester vond het ook bijzonder, van hem mocht ik er een koperen plaatje op laten zetten. Wethouder Peter Calis schroefde het bordje op het Geluksbankje. Het raakt me, ik hoop dat meer mensen zichzelf een moment gunnen om op deze mooie plek even te zitten en ‘het’ te voelen.

Probeer het zelf! Baat het niet, dan schaadt het niet, het is coronaproof, het mag. Maak dus lekker een loopje op de Zuiderheide, je komt Het Geluksbankje vanzelf tegen. Voor de zekerheid staat er een kleine handleiding op het plaatje: “Zit… zucht 3 keer en kijk: opeens is alles mooier!” Veel geluk!

Share this post