headshot-madelijne-kool
esther boot 22112021
Madelijne Kool

Madelijne Kool

Over relschoppers, korte lontjes, verplicht zuchten en SHIT: corona!

Vriendin Alinde en ik zouden graag groots en meeslepende dingen doen maar lopen een rondje over de hei. Naar ‘mijn bankje’. Bezet. “Stoor ik?” vraag ik. Esther zit heerlijk mmm in de herfstzon op de Geluksbank. Ik mag haar even storen, als ik haar vertel dat ze de eerste zou zijn die me van de hei zou slaan na deze vraag. Ik vraag het maar, je weet het niet meer met al die korte lontjes na een vuurwerkverbod en corona rellen. “Het  afgelopen weekend volgde ik een ademweekend.” vertelt Esther. “Ik dacht net, toen ik dat plaatje las, van “nah ja, dat kan geen toeval zijn!” Op het bankje is een plaatje gemonteerd met de tekst: “Zit… zucht 3 keer en kijk: opeens is alles mooier!”

Mijn vriendin, met wie ik Esther tegen kom, en die als leiderschapscoach houdt van dit soort dingen noemt het “een bezielde plek“. Een vleugje zweef is best fijn.

Ik bedacht me dat 3 keer zuchten een effectieve, alternatieve straf/opdracht is voor corona relschoppers. Verplicht zitten en gewoon 3 keer zuchten voordat je doorgaat met je leven. Wedden dat je dan geen steen meer door een ambulanceraam gooit? Of een politieman probeert dood te slaan? Zit! Adem! Zucht 3 x! Serieus: het geeft ruimte in je hoofd. En als je dan voelt dat je er best lekker op gaat: lees het boek ‘Het Nieuwe Ademen’ van James Nestor. Esther en ik kunnen het iedereen aanraden. Adem halen is heel gewoon, iedereen kan het en doet het, maar doe het bewust en het voelt als herboren. Het geeft je echt een frisse blik. Zelfs ik, die nu reteopgefokt door het leven stap door al dat coronagezeik, want HALLELUJA JE ZOU DE LANTARENS UIT DE GROND TREKKEN VAN SHITTIGHEID, knap er van op. Adem in, adem uit… en terwijl ik dit tik, steekt mijn jongste bedremmeld haar hoofd om de deur: ik… ben positief. Corona. Zucht. Adem in, adem uit.

Share this post