headshot-madelijne-kool
Madelijne Kool

Madelijne Kool

Niedelen en oh oh Cherso.

Bent u a geneedeld? (Je zegt: geniedelt).

Grote kans van niet maar het is oppassen geblazen; voor je het weet ben je het. Bij ‘needlen’ word je gedrogeerd, zonder dat je het door hebt, met een naald. Tijdens het uitgaan jast iemand een naald in je been, lig je voor pampus, jatten ze je spullen. Het gebeurde afgelopen week in Chersonissos en ik weet niet waar nog meer. Het is eng en het is ‘in’.  

Vroeger ging je na je eindexamen feesten, zoenen en bierkratten stapelen in Renesse, tegenwoordig ga je zuipen, seksen en totaal naar de shit in Cherso. Dat is al een tijdje zo. Als je uit het Gooi komt, hè. In Amsterdam ga je voor dezelfde ingrediënten naar Mallorca enkom je uit Rotterdam, dan ga je naar Lloret de Mar. Ongeschreven regels.

Corona legde het zuipfestijn even stil. Maar nu kan iedereen weer los met alle opgehoopte, gierende hormonen en dorst. Eerlijk: ik wou in eerste instantie best mee en had beelden dat ik dan op de bar een aardbei met slagroom uit iemands navel mocht likken met een Flügeldopje op mijn neus. Ik zat echter thuis op de bank en vertrouwde op mijn dochter. Redelijk ontspannen: deze dochter drinkt nl. geen alcohol. Van mij mag ze, maar ze vindt ‘t gewoon niet lekker. Prima. Dus ze ging naar oh oh Cherso, met 6 vriendinnen, het geld zelf bij elkaar gespaard met oppassen.

Ik heb er de afgelopen 18 jaar handleidingen ingestopt voor alle 7 sloten waar ze mogelijk -ook zonder alcohol- tegelijk in zou kunnen belanden en dan hoop je er maar het beste van. Maar wat te doen bij ‘niedelen’ stond daar niet in.

Met die update kwam ze zelf: “ik heb van jullie geleerd dat je van het gevaar af moet gaan, dus dat hebben we gedaan.”EN TOEN??” vroeg ik geschrokken en kreeg de verkorte versie van die avond: die jongen werd per ambulance afgevoerd, iedereen was erg geschrokken maar danste even later vrolijk verder. “Wij zijn weg gegaan en toen werd er een andere jongen in elkaar geslagen op terras en gingen wij naar huis”.

De geneedelde jongen schijnt weer ok te zijn en mijn dochter is inmiddels weer veilig thuis, maar dit toch doodeng, idioot en grenzeloos?!

Nou heb ik nog twee dochters te gaan met een eindexamenreis te zijner tijd. Ik ga ze proberen warm te krijgen voor kamperen op Vlieland of camping Duin &Strand (in mijn tijd Puin& Zand) in Zeeland, maar dat wordt een pittig traject.

Share this post