headshot-madelijne-kool
Madelijne Kool

Madelijne Kool

Taboe: Het lege nest. “Elke avond samen de kaarsen omlaag kijken is geen aantrekkelijk vooruitzicht voor de komende 30 jaar”

Dit is de maand dat duizenden ouders thuis de boel moeten resetten omdat dochter of zoon het ouderlijk huis verliet om te gaan studeren. Het lege nest.

Mijn ene lege nest vriendin overweegt om een wekelijkse eetclub te beginnen omdat eten met z’n tweeën “niet te doen zo saai is”. Een andere zit te denken of ze zèlf überhaupt nog wel thuis wil blijven wonen: elke avond de kaarsen omlaag kijken is geen aantrekkelijk vooruitzicht voor de komende 30 jaar.

Op TV zag ik de tip dat je nu een ‘naaktloop dag’ moet overwegen, gewoon omdat ’t weer kan zonder je pubers te shockeren en om je ingedutte seksleven een zetje te geven.

Ik heb een halfleeg nest (2 van 4 net vertrokken) maar voel ‘m ook: mijn oudste dochter studeerde al even in Rotterdam, maar ze doet dat nu in Zuid-Korea en dat is toch anders dan een uurtje rijden.

Dochter 2 haalde deze zomer haar eindexamen VWO en besloot het studeren in Delft nog even uit te stellen. Ze was in coronatijd verliefd geworden op een emmer golfballen en dat was serieuze vormen gaan aannemen: dagelijks fietste ze na school met een loodzware tas op haar rug naar een golfbaan aan de rand van een vuilstort. Dan moet je het spelletje echt heel leuk vinden. Deze week is ze gestart met het University Golf Program in Malaga: elke dag golfen en Spaans leren.

Ik geniet van alle verhalen en ook nog maar even van het vergeten lunchpakket op het aangerecht en van de onderbroeken die ik uit alle hoeken vis: mijn nest is niet halfleeg maar nog halfvol!

Share this post